Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jordi van den Bussche (Kwebbelkop), vermogen, salaris en meer

Kwebbelkop, Jordi van den Bussche salaris

Kwebbelkop is de artiestennaam van Jordi Maxim van den Bussche, een Nederlandse YouTuber, gamer en ondernemer die vooral bekend is van zijn Engelstalige video’s waarin hij verschillende videogames speelt, zoals Grand Theft Auto V, Minecraft, Fortnite en meer.

Hij heeft meer dan 15 miljoen abonnees op zijn hoofdkanaal ‘Kwebbelkop’ en miljoenen volgers op andere sociale media platforms. Hij is ook de oprichter en eigenaar van Webble Games, een game-ontwikkelingsbedrijf, en LaunchMyNFT, een platform voor het creëren en lanceren van non-fungible tokens (NFT’s). In dit artikel lees je alles over het leven, de carrière en het vermogen van Kwebbelkop.

Wie is Kwebbelkop (Jordi van den Bussche)?

Jordi van den Bussche werd geboren op 1 juni 1995 in Amsterdam. Hij groeide op met zijn moeder, stiefvader en jongere zus Lauren. Zijn ouders scheidden toen hij twee jaar oud was en zijn biologische vader overleed toen hij 17 was.

Hij had een moeilijke jeugd, waarin hij te maken kreeg met armoede, alcoholisme, dyslexie en een lui oog. Hij ontwikkelde al vroeg een passie voor gamen en begon in 2008 video’s te maken en te uploaden naar YouTube. Hij noemde zichzelf Kwebbelkop, naar zijn bijnaam op school.

  • In 2011 maakte hij zijn middelbare school af en besloot hij zich volledig te richten op zijn YouTube-carrière. Hij begon dagelijks video’s te posten over verschillende games, vooral Minecraft en GTA V. Hij onderscheidde zich door zijn humoristische commentaar, zijn oranje haar en zijn enthousiaste persoonlijkheid.
  • Hij werkte ook samen met andere populaire YouTubers, zoals Jelly, Slogo en Crainer. Zijn kanaal groeide snel en bereikte in 2015 meer dan 100 miljoen views per maand.

Naast zijn YouTube-activiteiten is Jordi ook een succesvolle ondernemer. Hij richtte in 2018 Webble Games op, een bedrijf dat indie-games ontwikkelt en publiceert, zoals Impossible Runner en Havocado. In 2020 werd hij mede-eigenaar van het kanaal ‘Tiger’, dat wordt gehost door Hassan. In 2021 verliet hij Tiger om zich te concentreren op zijn eigen projecten. Hij investeerde ook in Backbone, een accessoire voor mobiel gamen, en mede-oprichter van LaunchMyNFT, een platform dat het gemakkelijk maakt om NFT’s te maken en te verkopen.

Wat is het salaris van Kwebbelkop?

Het salaris van Kwebbelkop is niet officieel bekendgemaakt, maar volgens schattingen zou hij meer dan een miljoen euro per jaar verdienen met zijn YouTube-kanaal en gerelateerde commerciële activiteiten. Zijn belangrijkste bronnen van inkomsten zijn advertenties, sponsorschappen, merchandise-verkoop en game-inkomsten. Hij werkt samen met merken als G2A, Elgato, Loot Crate en meer. Hij verkoopt ook T-shirts, hoodies, petten en andere producten met zijn logo of slogan erop. Hij verdient ook geld met de verkoop van zijn eigen games of de games die hij promoot.

Hoe veel verdient Kwebbelkop maandelijks?

Het exacte bedrag dat Kwebbelkop maandelijks verdient varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal views, de lengte van de video’s, de betrokkenheid van de kijkers, het type advertenties en de deals met sponsors. Een manier om een schatting te maken is door te kijken naar het gemiddelde aantal views dat hij per maand krijgt op zijn YouTube-kanaal. Volgens Social Blade krijgt hij ongeveer 15 miljoen views per maand.

Als we aannemen dat hij een gemiddelde CPM (kosten per duizend views) van $4 heeft, wat een redelijke schatting is voor gaming-kanalen, dan zou hij ongeveer $60.000 per maand verdienen aan advertentie-inkomsten alleen. Dit is echter een bruto bedrag, waarvan nog kosten en belastingen moeten worden afgetrokken. Bovendien is dit exclusief de inkomsten uit andere bronnen, zoals sponsorschappen, merchandise en games. Daarom kan het werkelijke bedrag dat Kwebbelkop maandelijks verdient hoger of lager zijn dan deze schatting.

Wat is het vermogen van Kwebbelkop?

Het vermogen van Kwebbelkop is ook niet officieel bekendgemaakt, maar volgens verschillende bronnen zou hij een netto waarde hebben van ongeveer $20 miljoen, per 2022. Dit is gebaseerd op zijn geschatte inkomsten uit YouTube en andere activiteiten, evenals zijn investeringen in vastgoed, kunst, aandelen, crypto en NFT’s. Hij bezit meerdere panden in Amsterdam, waaronder een penthouse met een zwembad op het balkon, dat hij kocht voor €5 miljoen.

Hij heeft ook een grote collectie van dure auto’s, zoals een oranje Mercedes G-Klasse, een oranje Lamborghini Aventador en een oranje Porsche 911 Turbo. Hij is ook een liefhebber van kunst en heeft werken van onder andere Kim Jung Gi, Joseph Klibansky en Banksy. Hij is ook een actieve speler in de NFT-markt en bezit meerdere zeldzame digitale kunstwerken, zoals een Bored Ape Yacht Club NFT, die hij kocht voor $400.000.

Is Jordi van den Bussche miljonair?

Ja, Jordi van den Bussche is een miljonair. Hij behoort tot de groep van self-made miljonairs die hun fortuin hebben verdiend met YouTube en online ondernemen. Hij begon zijn carrière met niets meer dan een passie voor gamen en een microfoon en wist zich op te werken tot een van de grootste en rijkste online persoonlijkheden in Nederland. Hij heeft zijn succes te danken aan zijn harde werk, creativiteit, innovatie en zakelijk inzicht. Hij is niet alleen een entertainer, maar ook een visionair die nieuwe kansen ziet en benut in de digitale wereld.

Is Kwebbelkop de rijkste Youtuber van nederland?

Nee, Kwebbelkop is niet de rijkste YouTuber van Nederland. Hoewel hij zeker tot de top behoort, zijn er andere Nederlandse YouTubers die meer vermogen hebben dan hij. Volgens de Quote 500 Junior 2021, die de rijkste jonge ondernemers van Nederland rangschikt, staat Kwebbelkop op de 19e plaats met een geschat vermogen van €14 miljoen.

De rijkste YouTuber van Nederland is volgens deze lijst Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, die op de 8e plaats staat met een geschat vermogen van €30 miljoen. Andere Nederlandse YouTubers die rijker zijn dan Kwebbelkop zijn onder andere Enzo Knol (€18 miljoen), Jelle van Vucht (€16 miljoen) en Thomas van der Vlugt (€15 miljoen).

Welke auto’s heeft Kwebbelkop?

Kwebbelkop heeft een indrukwekkende collectie van luxe auto’s, die allemaal oranje zijn gekleurd. Dit is zijn handelsmerk geworden en hij doet dit ook met zijn auto’s in de games die hij speelt. Zijn auto’s zijn:

  • Een Mercedes G-Klasse AMG G 63, die hij kocht voor €250.000 en liet wrappen in oranje folie.
  • Een Lamborghini Aventador LP 700-4 Roadster, die hij kocht voor €450.000 en ook liet wrappen in oranje folie.
  • Een Porsche 911 Turbo S Cabriolet, die hij kocht voor €250.000 en eveneens liet wrappen in oranje folie.

Wat voor huis heeft Kwebbelkop (Jordi van den Bussche)?

Kwebbelkop woont in een prachtig penthouse in het centrum van Amsterdam, dat hij in 2019 kocht voor €5 miljoen. Het penthouse heeft een oppervlakte van 300 vierkante meter en beschikt over vier slaapkamers, drie badkamers, een open keuken, een woonkamer, een eetkamer, een kantoor en een fitnessruimte. Het meest opvallende kenmerk van het penthouse is echter het privézwembad op het balkon, dat uitzicht biedt over de stad en het IJ. Het penthouse is ook volledig ingericht met moderne meubels, kunstwerken en gadgets. Kwebbelkop heeft zijn huis meerdere keren laten zien in zijn video’s en op zijn Instagram-account.

Kwebbelkop is een van de meest succesvolle en invloedrijke Nederlandse YouTubers, die miljoenen fans en volgers heeft over de hele wereld. Hij is niet alleen een getalenteerde gamer en entertainer, maar ook een slimme ondernemer en investeerder. Hij heeft een enorm vermogen opgebouwd met zijn YouTube-kanaal en andere activiteiten, waarmee hij zichzelf een luxueuze levensstijl kan veroorloven. Hij bezit meerdere panden, auto’s, kunstwerken en NFT’s, die allemaal zijn persoonlijkheid en smaak weerspiegelen. Hij is echter ook een nuchtere en genereuze persoon, die zijn familie, vrienden en fans waardeert en steunt. Hij is een inspiratiebron voor veel jonge mensen die hun dromen willen waarmaken met hun passie.