Zoek
Sluit dit zoekvak.

Enzo Knol, vermogen, salaris en meer

Enzo Knol is een van de bekendste en succesvolste Nederlandse youtubers, die vooral bekend is geworden door zijn dagelijkse vlogs en gamingvideo’s. Hij heeft meer dan 2,7 miljoen abonnees op zijn hoofdkanaal EnzoKnol1 en meer dan 750.000 abonnees op zijn tweede kanaal EnzoKnol. In dit artikel gaan we dieper in op zijn salaris, carrière, leven en vermogen.

Wie is Enzo Knol?

Enzo Knol werd geboren als Enzo Erkelens op 8 juni 1993 in Rolde, Drenthe. Hij heeft een oudere broer, Milan Knol, die ook een bekende youtuber is. Na de scheiding van zijn ouders nam hij de achternaam van zijn moeder aan, Knol. Hij woonde een tijdje bij zijn vader in Assen, maar verbrak later het contact met hem. Hij had ook een moeilijke jeugd, waarin hij te maken kreeg met agressie, drugsgebruik en een gesloten instelling.

Enzo Knol begon met het maken van video’s op YouTube in 2013, nadat hij geïnspireerd was geraakt door zijn broer Milan. Zijn eerste video was een verjaardagsvlog, die hij op 9 juni 2013 uploadde. Hij werd al snel populair nadat hij in februari 2014 een video publiceerde waarin hij zijn arm brak bij een fietsstunt. Sindsdien is hij uitgegroeid tot een van de grootste Nederlandstalige youtubers, met miljoenen fans en kijkers.

Hij staat bekend om zijn humoristische, spontane en soms ontroerende vlogs, waarin hij verschillende momenten uit zijn dagelijks leven deelt. Hij maakt ook gamingvideo’s, vooral over Fortnite en Minecraft. Daarnaast heeft hij ook meegewerkt aan verschillende films, televisieprogramma’s en reclames als stemacteur of presentator.

Wat is het salaris van Enzo Knol?

Het exacte salaris van Enzo Knol is niet bekend, aangezien dit afhangt van verschillende factoren, zoals het aantal views, de advertentie-inkomsten, de sponsordeals en de merchandise-verkoop. Een manier om een schatting te maken is door te kijken naar het gemiddelde bedrag dat youtubers verdienen per 1000 views, dat volgens sommige bronnen tussen de 0,25 en 4 euro ligt. Als we uitgaan van het gemiddelde van 2 euro per 1000 views, dan kunnen we berekenen dat Enzo Knol ongeveer het volgende verdient met zijn YouTube-kanalen:

  • EnzoKnol: Dit kanaal heeft meer dan 2 miljard views, wat betekent dat het ongeveer 4 miljoen euro heeft opgeleverd.
  • EnzoKnol2: Dit kanaal heeft meer dan 300 miljoen views, wat betekent dat het ongeveer 600.000 euro heeft opgeleverd. Dit betekent dat Enzo Knol in totaal ongeveer 4,6 miljoen euro heeft verdiend met zijn YouTube-kanalen. Dit is echter een ruwe schatting, die niet rekening houdt met de belastingen, de kosten en de variatie in de advertentie-inkomsten. Bovendien verdient Enzo Knol ook geld met andere bronnen, zoals zijn eigen kledinglijn Knolpower, zijn samenwerkingen met andere merken en bedrijven, en zijn optredens in films en televisieprogramma’s. Het is dus waarschijnlijk dat zijn werkelijke salaris hoger ligt dan deze schatting.

Wat is het vermogen van Enzo Knol?

Het vermogen van Enzo Knol is ook niet officieel bekendgemaakt, maar er zijn wel verschillende schattingen te vinden op het internet. Een website die zich specialiseert in het berekenen van het vermogen van beroemdheden, Celebrity Net Worth, schat dat Enzo Knol een vermogen heeft van 3 miljoen dollar, oftewel ongeveer 2,6 miljoen euro. Een andere website, Wealthy Gorilla, schat dat Enzo Knol een vermogen heeft van 4 miljoen dollar, oftewel ongeveer 3,4 miljoen euro. Deze schattingen zijn echter gebaseerd op aannames en kunnen afwijken van de werkelijkheid. Het is mogelijk dat Enzo Knol meer of minder vermogen heeft dan deze schattingen suggereren.

Hoe veel verdient Enzo Knol maandelijks?

Om te berekenen hoe veel Enzo Knol maandelijks verdient, moeten we eerst weten hoe veel hij jaarlijks verdient. Dit kunnen we doen door zijn geschatte salaris uit de vorige vraag te delen door het aantal jaren dat hij actief is op YouTube. Als we uitgaan van het gemiddelde salaris van 4,6 miljoen euro en het aantal jaren van 8 (van 2013 tot 2021), dan krijgen we een jaarlijks salaris van ongeveer 575.000 euro.

Dit is echter een gemiddelde over de hele periode, en het is waarschijnlijk dat Enzo Knol in de recente jaren meer heeft verdiend dan in de beginjaren. Om een meer actuele schatting te krijgen, kunnen we ook kijken naar de geschatte maandelijkse inkomsten van zijn YouTube-kanalen, die te vinden zijn op websites zoals Social Blade. Volgens deze website verdienen zijn YouTube-kanalen het volgende per maand:

  • EnzoKnol: tussen de 1.100 en 17.600 euro.
  • EnzoKnol2: tussen de 140 en 2.200 euro. Dit betekent dat Enzo Knol per maand tussen de 1.240 en 19.800 euro verdient met zijn YouTube-kanalen. Dit is echter alleen gebaseerd op de advertentie-inkomsten, en houdt geen rekening met de andere bronnen van inkomsten die Enzo Knol heeft. Als we die ook meerekenen, dan is het waarschijnlijk dat Enzo Knol per maand meer verdient dan deze schatting.

Is Enzo Knol miljonair?

Als we uitgaan van de schattingen van zijn vermogen uit de vorige vraag, dan kunnen we concluderen dat Enzo Knol een miljonair is. Zijn vermogen wordt geschat op minstens 2,6 miljoen euro, wat meer is dan een miljoen. Dit betekent dat Enzo Knol tot de groep van Nederlandse miljonairs behoort, die volgens het CBS in 2019 ongeveer 207.000 huishoudens telde. Het is echter niet bekend hoe Enzo Knol zijn vermogen heeft verdeeld over verschillende bezittingen, zoals vastgoed, auto’s, aandelen of spaargeld. Het is dus mogelijk dat zijn vermogen fluctueert afhankelijk van de marktwaarde van deze bezittingen.

Is Enzo Knol de rijkste Youtuber van nederland?

Enzo Knol is een van de rijkste youtubers van Nederland, maar hij is niet de rijkste. Er zijn andere Nederlandse youtubers die meer vermogen hebben dan Enzo Knol, zoals NikkieTutorials, Kwebbelkop en Jelly. Volgens een lijst van Quote uit 2019, die gebaseerd is op schattingen en interviews met experts, zijn dit de tien rijkste Nederlandse youtubers:

  • NikkieTutorials (Nikkie de Jager): 6 miljoen euro
  • Kwebbelkop (Jordi van den Bussche): 5 miljoen euro
  • Jelly (Jelle van Vucht): 5 miljoen euro
  • StukTV (Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens): 4 miljoen euro
  • Dylan Haegens: 3 miljoen euro
  • GameMeneer (Don de Jong): 2 miljoen euro

Welke auto’s heeft Enzo Knol?

Enzo Knol heeft een passie voor auto’s en heeft in de loop der jaren verschillende modellen gekocht en verkocht. Volgens verschillende bronnen heeft hij op dit moment de volgende auto’s in zijn bezit:

Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Dit is een SUV met een 6,2 liter V8-motor die 717 pk levert. Enzo Knol kocht deze auto in 2018 voor 239.142 euro. Hij was echter niet erg tevreden met de betrouwbaarheid van deze auto, want hij zei dat hij hem minstens twee maanden kwijt was voor onderhoud en reparaties. Het is niet zeker of hij deze auto nog steeds heeft of dat hij hem wil verkopen.

Lamborghini Urus

Dit is de nieuwste aanwinst van Enzo Knol, die hij in 2021 kocht voor zijn 26ste verjaardag. Het is een luxe SUV met een 4,0 liter V8-motor die 650 pk levert. Enzo Knol betaalde 332.878 euro voor deze auto. Hij kocht hem tweedehands van een andere klant van Lamborghini Leusden, die hem al na 455 kilometer had ingeruild. Enzo Knol heeft zijn Urus al verschillende keren van kleur veranderd met wraps.

Porsche Panamera 4S

Dit is een sportieve sedan met een 4,0 liter V8-dieselmotor die 422 pk levert. Enzo Knol kocht deze auto in 2017 voor 207.972 euro. Hij heeft deze auto ook een wrap gegeven met zijn logo en kleuren. Volgens de kentekengegevens is hij nog steeds de eigenaar van deze auto..

Wat voor huis heeft Enzo Knol?

Enzo Knol woont sinds april 2021 in een vrijstaande villa in Soesterberg, tussen Amersfoort en Zeist in. Hij kocht dit huis voor 915.000 euro zonder hypotheek. Het huis heeft acht kamers, waaronder vier slaapkamers, en een woonoppervlakte van 173 m². Het huis heeft ook een grote tuin met een terras en een jacuzzi. Enzo Knol deelt dit huis met zijn vriendin Myron Koops, die ook een bekende influencer is. Hij laat regelmatig zijn huis zien in zijn vlogs, waar hij ook romantische diners en feestjes organiseert.